2017. január 18., szerda

Tetőtéri konyha - minimal stílus, maximum helykihasználás

A megrendelő egy társasház tetőterében rendezte be új otthonát, a konyhabútor a mi műhelyünkből került ki. 



A minimál vonalvezetésű bútor kiváló minőségű magasfényű akril frontokkal, élbe ültethető fogantyúkkal készült, a külcsín mellett a belbecs is igen fontos volt a megrendelőnk számára - számunkra nem kevésbé - ezért  Blum teljesen kihúzható, gyárilag csillapított záródású fiókokat és csillapított záródású kivetőpántokat használtunk. Ezeken kívül a főzőlap mellett egy praktikus kihúzható fémrácsos tárolót és a sarokszekrényben kiforduló 3/4 körkosarat tartalmaz a bútor.





Dekoratív megoldás a magas szekrények blokkját ölelő sötét színű keret, mellyel sikerült elrejtenünk a sarokban lévő pillért, a többi része pedig a bútor tárolókapacitását növeli.




Az oromfalra került a főzőlap, fölé a páraelszívós szekrény, melynek a fal síkjához igazított ajtaja mögött főszertartó polcokat alakítottunk ki.




A konyhát a nappali tértől üveggel kombinált átadópult választja el, ugyanezt a fehér üveget alkalmaztuk a térdfal munkalap fölötti részén. Itt a munkalap egyébként a hagyományosnak mondható 60 cm-nél a ferde fal miatt jóval szélesebb, így előtte állva kényelmes a munkavégzés, és a normál mélységű mosógép is aláfért.






Arra törekedtünk, hogy a hely adottságait kihasználva, negatívumait tompítva egy olyan bútor szülessen, mely szemet gyönyörködtető designja mellett praktikumával nagyban hozzájárul a hétköznapok gördülékenységéhez. Szerintem sikerült.

Legközelebbi Referencia Szerdában egy igazi "ilyen volt - ilyen lett" konyhaátalakítást hozok Nektek. Ha kíváncsi vagy rá, ne felejtsd el megnyomni a Tetszik gombot!

Visszavár a blogger:

Magas Árpád        


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése