Vasárnapi gasztro


Kedves látogatók!

A lakberendezés, konyhabútor tervezés mellett másik kedvenc elfoglaltságom a főzés. Talán mert egy mai magyar családfőnek ebben is jó szolgálatot tesz egy lapát kreativitás. Taán mert főzőkanállal a kezünkben is meghatározott alapanyagokból alkothatunk új harmóniákat. Talán csak szeretem a hasam... Mindenesetre ezen az oldalon megosztom Veletek kedvenc receptjeimet, fogadjátok szeretettel!




Csicsókakrémleves édesköménnyel, baconnel, füstölt sajttal


Ezen a borús őszi napon egy melengető krémlevest hoztam Nektek. A történet tegnapelőtt kezdődött amint Lajos kollegám (kiváló asztalos, a műhelyünkben nyomja) hozott nekem egy tál garantáltan bio csicsókát, ami náluk termett. Én meg főztem belőle egy finom krémlevest.









French toast


Mi legyen a megszikkadt kaláccsal, amit a gyermekeid nem ettek meg tegnap uzsonnára? Legyen belőle  french toast, ami  a bundás kenyér egy továbbfejlesztett változata.








Rozmaringos szűzérmék borsmártással, ropogós rösztivel


Ma egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, mégis különleges ízélményt nyújtó receptet hoztam Nektek. 










Tízperces citromtorta


A mai Vasárnapi gasztróban egy desszertet hoztam Nektek. Ezzel még mindig minden családi összejövetelen vagy baráti kerti partin sikert arattunk. Nagyon finom, és nagyon gyorsan kész van, még ma délutánra elkészíthetitek...











Illatos sertésborda szegfűszeggel és babérlevéllel


A mai vasárnapi gasztróban egy saját receptemet szeretném megosztani Veletek, melynek magalkotására egy kolumbiai séf - Braulio Muriel - hasonló receptje inspirált. A múlt héten megfőztem, a családomban sikere lett.









Mézes, gyömbéres szűzérme


Ma minden pasinak feladom a leckét. Nőnap alkalmával lepjétek meg kedveseteket egy finom vacsorával. Külön öröm Nekik, ha a mai napon leveszitek a vállukról a főzés gondját, Őket meg a lábukról... - ezzel a recepttel a siker garantált. Az elkészítése nem túl bonyolult, nincsenek extra hozzávalók, egy modern háztartásban általában minden rendelkezésre áll.









Az igazi Spaghetti Bolognese


Feltartóztathatatlanul itt a tavasz, a kerti tennivalók megsokasodnak, jó lenne a gyerekekkel is kimozdulni a szabadba - így a főzésre viszonylag kevés idő marad. Ha mégis valami nagyszerűt akarsz alkotni a konyhában, akkor figyelmedbe ajánlom Aldo Zilli receptjét - ő az az olasz sztárséf, aki a világ legdrágább konyhabútorát együtt mutatta be annak alkotójával, Claudio Celiberti designerrel. A konyhabútorról szóló poszt itt.








Coca-Cola-s csirkeszárnyak


Vasárnap tévézéshez, vagy különlegességnek egy nem mindennapi bulihoz, esetleg saját magunk örömére, ha szeretjük az édes húsokat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése